www.afsca.be       FAVV - VOORLICHTINGS- EN BEGELEIDINGSCEL
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
FR NL



Startpagina > Een opleiding volgen > Te herbekijken webinars > Info voor de beenhouwers
Te herbekijken webinar Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 24.02.2021

INFO VOOR DE BEENHOUWERS

Elk jaar wordt de voorlichtingscel van het FAVV uitgenodigd door de Landsbond der beenhouwers voor een korte uiteenzetting en het beantwoorden van vragen op hun jaarlijkse infoavonden.

In het voorjaar van 2020 hoopten we, ondanks de gezondheidscrisis, dat deze infoavonden konden doorgaan. In juni werd er in samenwerking met de landsbond een programma uitgewerkt.

Aangezien de gezondheidssituatie niet verbeterd is en ieders gezondheid prioriteit heeft, kunnen we het programma niet op de gebruikelijke manier brengen. Aangezien dit geen reden hoeft te zijn om alles stil te leggen hebben we besloten om je het programma onder de vorm van videomodules aan te bieden. We zijn nog niet helemaal vertrouwd met deze nieuwe communicatiemiddelen en vragen je om ons te verontschuldigen voor mogelijke imperfecties.

Elk punt van het programma wordt opgenomen in een videomodule. Je vindt bij elke module de tekst en de nuttige links.

We wensen je een aangenaam infomoment. De voorlichtingscel en de landsbond staan ter beschikking voor uw eventuele vragen.


Inleiding van de onderwerpen
Bekijk de video


Wie is er verantwoordelijk voor welke informatie om de klant te informeren (etikettering)?
Bekijk de video

Document:
FIC : Quick Start Fiche etiket (PDF)


De top 3 van de non-conformiteiten in de slagerij in 2019. Wat moet je doen om in orde te zijn?
Bekijk de video

Documenten:
  1. Allergenen:
          - video – onder de loep
          - Quick Start Fiche allergenen (PDF)
  2. Reiniging: Quick Start Fiche Onderhoud, reiniging en desinfectie (PDF)
  3. Microbiologische analyses: Omzendbrief met betrekking tot de microbiologische analyses van gehakt vlees en vleesbereidingen in de detailhandel (PDF)


Voorstelling van de nieuwe opleidings-/informatiestrategie van de voorlichtingscel van het FAVV.
Bekijk de video


Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een toelating en een erkenning?
Bekijk de video

   
FAVV - Voorlichtings- en begeleidingscel
Administratief Centrum Kruidtuin, Food Safety Center, lokaal 08/120404
Kruidtuinlaan 55
B-1000 BRUSSEL