Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Intoxicatie van schoolkinderen in Philippeville: controle...
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 


Persbericht


Intoxicatie van schoolkinderen in Philippeville: controle door het FAVV (08/11/2017)

Op maandag 6/11 werd het parket op de hoogte gebracht over een mogelijke intoxicatie in een school te Philippeville waarvan een groep kinderen slachtoffer zou zijn geweest. Deze intoxicatie volgde na de verstuiving van een fytofarmaceutisch product op een nabijgelegen veld. Het FAVV heeft meteen zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek geleid door het parket.

De controleurs van het FAVV zijn diezelfde dag nog ter plaatse gegaan voor een bezoek aan het betrokken veld. Tijdens deze controle bleek dat er eerder die dag 2 herbiciden verstoven werden door een ondernemer, die deze behandeling uitvoerde in opdracht van de eigenaar van het veld. Het FAVV stelde vast dat de gebruikte fytofarmaceutische producten erkend waren en in een correcte concentratie toegepast werden.

Daarnaast werd door het FAVV echter ook vastgesteld dat er geen maatregelen genomen werden om drift van de producten te vermijden en dat de ondernemer geen rekening had gehouden met de nabijheid van de school en het feit dat de verstuiving plaatsvond op een schooldag.

In samenspraak met het parket werden de vaststellingen van het FAVV hernomen in een proces-verbaal, dat werd overgemaakt aan de Procureur des Konings. Deze laatste zal nu verder bijkomende elementen in verband met het medisch onderzoek verzamelen en toevoegen aan het dossier.

Meer informatie: www.favv.be/dagelijksleven/pesticiden/goedgebruik/      Contactpersoon voor de pers :
      Katrien Stragier
      katrien.stragier@favv.be
      Tel. : 0478 23 49 06

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 08.11.2017   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet