Deze bladzijde weergeven in het :   Frans   Nederlands
 
  ZOEKEN

Zoeken van A tot Z
 
Professionelen > Levensmiddelen > Radioactiviteit > Informatiecampagne ‘Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?
Professionelen Over het FAVV Organogram Contact Autocontrole Checklists "Inspecties" Dierlijke productie / Dierengezondheid Plantaardige productie Hoeveverkoop Erkenningen, toelatingen en registratie Export naar derde landen Financiering van het FAVV Invoer derde landen Laboratoria Levensmiddelen Meldingsplicht Wetgeving Zelfstandige dierenartsen Zelfstandige bio-ingenieurs, industrieel ingenieurs, bachelors en masters Publicaties Praktisch Voorlichtings- en begeleidingscel Ombudsdienst Comités Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité Consumenten

 
 

Mededeling


Informatiecampagne ‘Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval? (06/03/2018)


  Samen met onze collega’s van de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Volksgezondheid en het FANC trappen we vandaag de informatiecampagne ‘Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?’ af.

Hiermee willen we informeren over het nucleaire risico en de beschermingsmaatregelen bij een eventueel ongeval. Ook is er een geactualiseerd nucleair noodplan klaar.

Het FAVV waakt daarbij – zoals steeds – over de voedselveiligheid. De antwoorden op al uw vragen hierover in het geval van een nucleair incident vindt u hier.

Sowieso worden er routinematig controles uitgevoerd op radioactiviteit in dierenvoeders en levensmiddelen, zoals koeken, fruitsap en wortelen. Tussen 2011 en 2017 zijn er 460 analyses uitgevoerd. Die waren allemaal conform.

 

 

Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 06.03.2018   |   Naar boven


Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden   |   Extranet