Deze bladzijde weergeven in het : Frans Nederlands
 
  ZOEKEN
 

Zoeken van A tot Z

Meldpunt
0800 13 550

Startpagina Consumenten > Dagelijks leven > Bereiding > Hou uw picknick veilig

CONSUMENTEN
Meldpunt Productterugroepingen Waarschuwingen Onze voeding Dagelijks leven Wat doet het FAVV voor de consumenten ? Incidenten voedselveiligheid Publicaties Video's Over het FAVV Praktisch   - Werkaanbiedingen
  - Nuttige links
COMITES
Auditcomité Raadgevend Comité Wetenschappelijk Comité
PROFESSIONELEN
Hou uw picknick veilig Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 11.03.2015


Neem een koelbox met voldoende koelelementen. Voor drank neemt u best een aparte koelbox mee omdat u die meer opent dan die voor voeding, zo behoudt de koelbox beter zijn temperatuur. Zet de koelbox in de schaduw, leg er eventueel nog dekentje met een bleke kleur bovenop.

Als u slaatjes, pasta’s, vleesbereidingen, desserts enz. op voorhand klaarmaakt, stop ze dan direct in de koelkast. Zo krijgen bacteriën alvast geen kans om zich al voor het vertrek te beginnen vermenigvuldigen. Haal de gerechten er pas vlak voor uw vertrek uit en plaats ze in een koelbox. Ook boterhambeleg zoals kaas, charcuterie, hardgekookte eitjes, kant-en-klare vlees- of vissalades horen zolang mogelijk in de koelkast te blijven en worden best pas vlak voor het vertrek in de koelbox geplaatst.

Zorg voor schone handen en proper gebruiksmateriaal. Momenteel bestaan er genoeg ontsmettingsgels of -doekjes die je kan meenemen op picknick.

Zie ook: Hoe laadt u de koelbox ?


Bron : Nieuwsbrief FAVV Nr.49, pagina's 1 & 2.Onze missie is ervoor zorgen dat alle actoren van de keten aan de consument en aan elkaar een optimale zekerheid geven dat levensmiddelen, dieren, planten en producten die ze consumeren, houden of gebruiken, betrouwbaar, veilig en beschermd zijn, nu en in de toekomst..

Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA. Alle rechten voorbehouden.   |   Extranet