www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2018
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
A tot Z
FR NLMeldpunt voor de consument Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 19.06.2019Het meldpunt van het FAVV is bestemd voor de consument en heeft als doel een direct contact met de consument te verzekeren. De medewerkers van het meldpunt doen belangrijk werk: jaarlijks worden duizenden consumentenvragen en -klachten behandeld. De doeltreffendheid van het werk van deze medewerkers werd eind 2017 aangetoond door een onafhankelijke enquête die door Franstalige media werd uitgevoerd en waarin het callcenter van het Agentschap de eerste plaats behaalde. Dit getuigt van het engagement van het FAVV om de bescherming van de consument en het dagelijks actief luisteren naar de consumenten in België te garanderen.

In 2018 ontving en verwerkte het meldpunt 4.279 klachten, gemiddeld 17 klachten per werkdag. De bekendheid van het meldpunt neemt steeds toe en stelt het Agentschap in staat om dagelijks aandacht te blijven besteden aan de problemen en ontevredenheid van consumenten. Elke klacht wordt onderzocht door een Lokale Controle-Eenheid (LCE) van het FAVV.

Vanzelfsprekend kunnen consumenten die vragen hebben over voedingsmiddelen die ze hebben gekocht, de etiketteringsvereisten of hoe een controle van het Agentschap uitgevoerd wordt, ook contact met ons opnemen. In 2018 werden 6.392 vragen beantwoord, een gemiddelde van 25 vragen per werkdag.

Ten slotte werd in 2018 een nieuw online platform ontwikkeld om de consument een snellere en nog efficiëntere klantenservice te bieden.
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren