www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2017
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL  Wegcontroles Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 26.04.2018

De NOE neemt op vraag van de lokale en de federale politie geregeld deel aan wegcontroles die duidelijk multidisciplinair van aard zijn en doet dat samen met andere diensten (RVA, douane…). Meestal is de LCE ook aanwezig bij deze wegcontroles.

In 2017 nam de NOE deel aan 64 wegcontroles waarbij 1.054 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan waren 97 voertuigen (9,2%) in overtreding.


Gecoördineerde grenscontroles met Nederland

In 2017 werd er opnieuw samengewerkt met de mototeams van de douane en met de NVWA voor het organiseren van grensoverschrijdende wegcontroles. Deze vonden plaats langs de E19 ter hoogte van Minderhout, langs de E34 ter hoogte van Postel, langs de E314 ter hoogte van Boorsem, in Lommel langs de Luikersteenweg en langs de A12 ter hoogte van Berendrecht.

Deze wegcontroles werden in 2017 4 keer georganiseerd (maart, juni, september en november).

In totaal werden er op 12 dagen controles uitgevoerd wat resulteerde in 285 gecontroleerde voertuigen. Bij 8,8% (25 voertuigen) van de gecontroleerde voertuigen werden er door het FAVV overtredingen vastgesteld.
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Wetenschappelijk Comité
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Lokale controle-eenheden (LCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren