www.favv.be       FAVV - ACTIVITEITENVERSLAG 2014
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
ZOEKMOTOR
A tot Z
FR NL  Nieuwe Gedelegeerd bestuurder Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 26.06.2015

Herman Diricks, nieuw Gedelegeerd bestuurder van het FAVV sedert 1/5/2014.

Op voorstel van Sabine Laruelle, minister van Middenstand, KMO's, Zelfstandigen en Landbouw heeft de ministerraad de aanstelling op vrijdag 4 april 2014 goedgekeurd.

OP 1/5/2014 volgt Herman Diricks Gil Houins op die na een welgevulde carrière op pensioen gaat.

Herman Diricks, geboren in 1959, studeerde aan de Rijksuniversiteit Gent waar hij in 1983 het diploma behaalde van ingenieur voor de scheikunde en de landbouwindustrieën. Na een korte periode als wetenschappelijk medewerker aan het instituut voor Moleculaire biologie van de VUB te Brussel, startte hij zijn carrière bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw. Van 1986 tot 2000 was hij werkzaam bij de directie Inspectie der Grondstoffen, waarna hij de ICT afdeling van het Ministerie uitbouwde en moderniseerde. Vervolgens werd hij adviseur van de secretaris-generaal en Minister van Landbouw.

Hij was werkzaam als zelfstandig consulent van 2000 tot 2002 in de agrovoedingssector.

Zijn carrière bij het Voedselagentschap begon hij in juli 2002 als directeur-generaal Algemene Diensten waar hij ondermeer verantwoordelijk was voor de uitwerking van het personeelsplan en de opstart van de nieuwe financiering van het FAVV. In 2006 werd hij Directeur-generaal Controlebeleid en was in die functie verantwoordelijk voor het uitwerken van de inspectie- en monsternemingsprogramma’s, de wetgeving, de administratieve vereenvoudiging en internationale zaken.
 
   
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

ONZE SITES : - FAVV Professionelen
- FAVV Consumenten
- De smiley
- Foodweb
- FAVV Enquêtes
CONTACT :
- De woordvoerders
- Provinciale controle-eenheden (PCE)
- Interne en externe laboratoria
- Het meldpunt voor de consument
- De ombudsdienst voor de operatoren