Deze bladzijde weergeven in het: Frans Nederlands
  ZOEKEN

Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
Zoeken van A tot Z
Professionelen > Publicaties > Persberichten & Mededelingen > Aangekondigde controleactie in de distributiesector te Sint-Truiden
Persbericht (16/10/2018) Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook


Het FAVV vormt, informeert en controleert
Aangekondigde controleactie in de distributiesector te Sint-Truiden

  Het Voedselagentschap zal via aangekondigde controles een sensibiliseringsactie met betrekking tot voedselveiligheid organiseren in de distributiesector in Sint-Truiden (Limburg). De actie zal plaatsvinden van 20 tot en met 27 oktober 2018.

Deze aanpak is gericht op het sensibiliseren van de bedrijven die actief zijn in de distributiesector. Meer specifiek gaat het om restaurants, bakkerijen, slagerijen, frituren, school- of ziekenhuiskeukens, kruidenierszaken, groothandels, markten, etc. die bij dit initiatief van het FAVV betrokken zijn. In dat kader organiseert het Voedselagentschap vormingssessies voor deze bedrijven met de hulp van de betrokken gemeenten.

Op 1 oktober 2018 werd er door de stad Sint-Truiden en het Voedselagentschap een opleidingssessie georganiseerd. Er waren een 100-tal aanwezigen.

De regelgeving i.v.m. voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken. Daarnaast werd door het sectorhoofd uitleg gegeven over het verloop van een controle. En natuurlijk werd er, zoals steeds, voldoende tijd uitgetrokken om te antwoorden op vragen. Het gaat hier om een actie om de kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen die steeds een voedselveilig product dienen te waarborgen aan de consument.

De checklists die gebruikt worden voor de controles kunnen worden geraadpleegd op de website van het Agentschap.
www.favv.be > Professionelen > Check-lists "Inspecties" > Distributie

Alle hulpmiddelen die het FAVV ter beschikking stelt van de operatoren zijn ook beschikbaar op onze website:Controles

Van 20 tot 27 oktober 2018, zullen er 17 controleurs van de lokale controle-eenheid (LCE) Vlaams-Brabant Limburg op het terrein aanwezig zijn. Ongeveer 270 zaken zullen gecontroleerd worden.

Journalisten die een controleur willen volgen tijdens deze actie, kunnen daarvoor contact opnemen met de woordvoerder van het FAVV.

De globale controleresultaten zullen achteraf gecommuniceerd worden.

Operatoren die vragen hebben kunnen contact opnemen met de LCE Vlaams-Brabant Limburg op het nummer + 32 11 26 39 84 of via het e-mailadres Info.VLI@favv.be  Contactpersoon voor de pers:
Liesbeth Van de Voorde
liesbeth.vandevoorde@favv.be
Tel.: 0479 77 73 04
Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Afdrukbare versie   |   Laatst bijgewerkt op 16.10.2018    |   Naar boven
Gebruiksvoorwaarden & disclaimer   |   Copyright © 2002- FAVV-AFSCA - Alle rechten voorbehouden   |   Extranet